Jeugd

De jeugd districtsdag 2016 van
Noord Holland komt er weer aan!

Zondag 25 september 2016 worden alle jeugdleden van Noord-Holland uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag.

Het inschrijfformulier,

14-05-2016;
Het inschrijfformulier jeugddag 2015 voor de jeugd districtsdag 2016 is vanaf nu te downloaden via deze site. Print hem uit en vul het volledig in. Lukt dit je nog niet zo goed, vraag even hulp van je ouders of iemand van je eigen vogelvereniging. Misschien is dit nog wel het gemakkelijkst omdat ook het klassenummer van de vogel goed moet worden ingevuld. Het goede klassenummer is te vinden in het vraagprogramma van de NBvV.

Nieuw dit jaar is dat er ook open klasse vogels mogen worden ingezonden.
Dat betekent dat je ook gekochte en ongeringde vogels mag inschrijven en? Waarom zou je dit dan niet doen? Deze dag kost je toch al niets, dus ook niets meer.
Dan weet je ook gelijk weer wat de keurmeester vindt van deze vogel, misschien is het wel een hele goede kweekvogel. Je weet maar nooit.

Ook mogen jullie je vogels die je over hebt meenemen om te verkopen of te ruilen aan elkaar.

Logo

Timmerbedrijf Gerry Ursem

Ook de Rabobank draagt de jeugd een warm hart toe en heeft ons als organisatie hun medewerking verleend en zich naast Gerry Ursem Timmerbedrijf en Interieur als hoofdsponsor van deze dag getooid. Door middel van deze sponsoring kunnen we de jeugdleden van alle verenigingen in Noord Holland net iets extra’s bieden.
Papegaaienhotel Venhuizen verleent ook haar medewerking aan de jeugddag. Het belooft daarom dus een waar spektakel te worden.
Wat is papegaaienhotel?
Dat is een tijdelijk opvangadres voor vogels van mensen die een paar weken op vakantie gaan. Net als met honden en katten die gaan logeren kan dit met grote parkieten en papegaaien ook en krijgen de vogels een goede verzorging tijdens het logeren.

IMG-20150806-WA0001

Wil jij net als Jeroen ook met deze mooie vogels op de foto? DAT KAN!
Schrijf dan in voor de jeugddag en 25 september maak je kans op een foto samen  met een tamme papegaai of kaketoe! Wie wil dat nou niet?
Snel inschrijven dus!! De inschrijfformulieren moeten uiterlijk 12 september binnen zijn.

Vul hem in en mail je inschrijfformulier naar  secretaris@vovos.nl.

Alle uitnodigingen zijn de deur uit!

Alle jeugdleden van district Noord Holland hebben inmiddels de brief ontvangen waarin zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan de jeugddag 2015. In de brief staat alle informatie over deze dag, ook hoe je kunt opgeven. Je kunt op verschillende manieren opgeven, nieuw dit jaar is dat je nu ook via de jeugddag-app kunt opgeven. Als je daarmee opgeeft krijg je ook snel het laatste nieuws binnen. Dit staat allemaal in de brief.
Goed lezen dus.

Hoofdsponsor Gerry Ursem van Gerry Ursem Timmerbedrijf en Interieur, zie www.gursem.nl uit Obdam heeft ook dit jaar zijn bedrijfshal weer beschikbaar gesteld voor dit evenement, waarvoor wederom uitzonderlijke dank!

Het adres waar deze dag wordt gehouden is:
Tocht 25, 1713 GP, OBDAM.
We hopen op een grote deelname en vragen daarbij de medewerking van de besturen van alle afdelingen in Noord Holland om hun jeugdleden bij te staan naar deze jeugddag te komen. Goed met elkaar afspreken en SAMEN naar de jeugddag.
Als je je vriend en/of vriendin wilt meenemen naar deze dag mag altijd, maar wel even opgeven met hoeveel je komt. We willen namelijk weten hoeveel fris, patat, frikadellen en kroketten we moeten inkopen. Opgave kun je doorgeven via secretaris@vovos.nl of even vragen aan de secretaris van je eigen vereniging. Die zal je dan helpen met opgeven voor deze dag.
Graag tot ziens allemaal op zondag 27 september 2015!

SONY DSC

De jeugd districtsdag 2014 is weer geweest!

Alle jeugdige inzenders bedankt voor jullie inschrijving!
Een iets mindere opkomst dan 2013, maar wel met bijna net zoveel ingezonden vogels is het weer een geslaagde en mooie jeugddag geweest.
Ook dit jaar had hoofdsponsor Gerry Ursem van Gerry Ursem Timmerbedrijf en Interieur uit Obdam zijn bedrijfshal beschikbaar gesteld.
Naast de vogelkeuring, waar je als jeugdlid bij mocht zitten voor alle uitleg, werd ook wat creatiefs gedaan. Dit jaar werd een houten voersilo gemaakt. Daarbij kreeg iedereen een flesje drinken die je, wanneer je het flesje leeg hebt en schoongemaakt kunt gebruiken voor de voersilo.

Dierenspeciaalzaak van der Aart uit De Kwakel had een tas met bruikbare vogelspullen beschikbaar gesteld voor de inzenders, hiervoor onze hartelijke dank.
Een drinkfontein met flessenborstel, altijd te gebruiken in het vogelhok.

Foto’s van deze dag in voorgaande jaren zijn binnenkort te zien op deze website op de pagina “foto’s”.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst; Dat zegt het spreekwoord.

Vogelvereniging Vo.V.O.S. doet best veel voor haar jeugdleden. Jeugdleden worden waar nodig geholpen met het uitoefenen van de vogelhobby. Hulp bij kiezen van vogelsoorten, hulp bij het aanvullen van de kweekvogels, hulp bij selecteren voor de tentoonstelling, noem maar op. Jeugdleden mogen hun vogels bij Vo.V.O.S. altijd gratis inzenden op de vogelshow van Vo.V.O.S. en spelen mee in de jeugdafdeling van de show, maar als een vogel van een jeugdlid toevallig de mooiste vogel van de show is, dan is dat ook gewoon zo en wordt deze vogel ook gewoon de algemeen kampioen!!

Sinds 2009 wordt door Vo.V.O.S. de jeugd districtsdag door georganiseerd.
29 september 2013 was dit voor de 5e keer. Met heel veel plezier hebben vele vrijwilligers van de vereniging en de meegereisde ouders de jeugd een echte vogel-jeugddag gegeven. Vogels keuren samen met de keurmeester, en als je vogels niet aan de beurt zijn kon je timmeren en knutselen. Vogelhuisjes, voederplankjes, ringenplankjes, noem maar op, bijna alles kon worden gemaakt. Daarna mocht alles worden geverfd, tenminste, als je dat wilde.

Voor een impressie van deze dag kunt u kijken op jeugdpagina van de Nederlandse bond.

 

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.