Ringen

Door lid te worden via Vo.V.O.S. van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers krijgt u tevens de beschikking over een eigen kweeknummer. Met dit unieke nummer kunt u dan bij de ringen-commissaris van Vo.V.O.S. uw ringen bestellen.

Er zijn momenteel  4 ringen bestelrondes per jaar, maar er is sprake dat dit in de toekomst wordt veranderd. Het bestelformulier voor normale ringen * wat u volledig heeft ingevuld kunt u bij de ringencommissaris inleveren. U dient hierbij ook het verschuldigde bedrag af te dragen.

1e bestelronde: bestellen vóór 15 mei, uitlevering na 1 oktober.
2e bestelronde: bestellen voor 25 september, uitlevering  vlak voor de kerst.
3e bestelronde: bestellen voor 25 januari, uitlevering 1e week april
4e bestelronde: bestellen voor 25 maart, uitlevering eind april.

De prijs van de ringen via de bovenstaande bestelrondes is als volgt:

Normale ringen            € 0,21    minimaal 10 ringen ( de meest gebruikte ringen)
Geanodiseerde ringen   € 0,36 minimaal 10 ringen (deze ringen geven geen uitslag en worden veel bij witte                                         of gele vogels gebruikt)
RVS ringen                   € 1,78   minimaal 5 ringen   ( ringen speciaal voor de grotere kromsnavels)
Aluminium ringen         € 0,77    minimaal 10 ringen ( grotere ringmaat vanaf 16 mm. )
Kunststof ringen           € 0,36    minimaal 10 ringen ( nieuw type ring in beperkte maat leverbaar)

Ringen voor Europese cultuurvogels en beschermde vogels ( Cites ringen) kunnen alleen bij de ringencommissaris worden besteld als het speciaal daarvoor bestemde formulier  * goed is ingevuld.

( Van nieuwe leden of leden die voor het eerst van de mogelijkheid gebruik maken moet de ringencommissaris éénmalig over het Burger Service Nummer beschikken om de bestelling mogelijk te kunnen maken.)

De prijs van de ringen uit deze  breukzone groep is als volgt:

Normale ringen             € 0,31    minimaal 10 ringen
Geadoniseerde ringen    € 0,46    minimaal 10 ringen
RVS ringen                    € 1,78    minimaal 5 ringen

Natuurlijk is er altijd op ieder moment van het jaar een bestelling mogelijk, maar dat is dan wel een spoedbestelling met een minimaal te bestellen aantal van 10 ringen.
Dit brengt wel extra kosten met zich mee, deze ringen kosten € 1,00 extra per ring.

Ongeringde vogels in uw bezit , welke tot deze soorten behoren, kunnen door de AID in beslag worden genomen met vaak een fikse boete tot gevolg.

Kortom, beter om te ringen en daarom lid te worden van een vereniging als Vo.V.O.S. Alles over de ringen en complete uitleg hierover kunt u vinden op de ringenpagina van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Bij iedere bestelling die bij de NBvV gedaan wordt dient € 2,50 behandelingskosten te worden voldaan. Een bestelling van gewone ringen en breukzone ringen is dus één bestelling  € 2,50 kosten.

Mocht u de juiste ringmaat van de  vogel niet weten kunt u inloggen op de site van de NBvV op de pagina met de  ringmaten * en alles wijst vanzelf.

De kleuren van de ringen zijn door de COM vastgelegd in een vaste cyclus en komen om de 6 jaar terug.

2020: groen,  2021: Violet,   2022: Oranje,   2023: Blauw,   2024: Rood,   enz.

Bestel op tijd en genoeg zodat u niet voor verrassingen komt te staan als er onverwachts meer jonge vogels moeten worden geringd.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.